torsdag 14 april 2011

Utvandrarna

I dag var jag tvungen att börja morgonen med ett argt (och antagligen mycket dyrt) samtal till försäkringskassan. Kunde ju anat att det skulle bli strul med barnbidrag och föräldrapeng, men innan jag åkte tog jag reda på en hel del och de försäkrade mig om att det inte skulle vara några problem. Men nu sitter jag här, i Narvik och måste ringa en massa dyra samtal och lösa en mängd onödiga problem. För när jag idag återigen pratade med försäkringskassan sa det att det inte skulle vara några problem och att dem inte alls förstod vad som hänt. Ibland undrar man vad det sitter för ägg där (för att använda pappas uttryck).

Nå ja, det stod i i alla fall klart att vi utvandrat från Sverige. Utvandrat... plötsligt kändes det verkligt att vi flyttat (jag antar att vi då kan kallas invandrare i Norge?!). Har egentligen inte hunnit smälta att vi ska vara här ett bra tag. Jag kanske förstorar det lite, men med tanken på hur lite äventyr jag och Benny företagit oss tidigare så är det här ganska stort. Min älskling ligger och snusar bredvid mig, tur att jag har henne att ta hand om. Det skulle nog blivit lite ensamt annars.

1 kommentar:

  1. OBS! tillfällig utvandrare! vilka fina kort på Elsa (och dig!)de där med Gäsp var underbara! mamma

    SvaraRadera