lördag 30 april 2011

Majbrasa

Här i Norge firar man inte första maj eller har Valborgsmässoafton, i alla fall inte vad vi har märkt. Så, tyvärr blir det ingen mysig majbrasa att gå till. Jag tycker alltid att det är så härligt att på kvällen gå ned till brasan, höra på lite vårkör som sjunger "Vintern rasar", köpa lite lotter och träffa släkt och vänner. Men vi har tänt brasan i öppna spisen och det är inte fy skam det heller. Benny står och gör en härlig wok, Elsa sover och jag sitter framför TV och inser att jag inte kan frågorna som ges i programmet "Är du smartare än en femteklassare". Herregud vad dum jag känner mig och hur ska det gå när jag en dag ska hjälpa Elsa med läxorna??? Tack å lov att det är en tid kvar... I morgon är det match igen så det blir en tidig kväll. Hoppas alla får en härlig kväll!!

Jag älskar tulpaner....

3 kommentarer:

 1. Det blev ingen majbrasa här heller i år...alldeles för torrt väder för att vi skulle våga elda. Här är det nämligen sommar! Hörde brandkåren köra förbi för en stund sedan, så det är säkert så att någon vågat elda med mindre lyckat resultat...
  Inget party blev det heller, för växthuset är fullt av både tomater och pioner att plocka, "familjereservarbetskraften" rycker ut!
  Det är så roligt att läsa vad ni har för er och se fotografierna. Tusen tack för att du är en så flitig bloggare, Agnes!
  Kram från kusin Ann och gänget

  SvaraRadera
 2. Kul att ni gillar bloggen! Å skönt att ni har sommar, var glad för det. Här säger dom att den kommer men jag tvivlar.. Många kramar till er från oss!!

  SvaraRadera
 3. Det verkar som man inte firar valborg i Frankrike heller. Däremot upptäckte jag att överallt säljer man liljekonvaljer i små buketter.... kanske har det något att göra med första maj! I dag blir det dock inga demonstrationer utan storstädning inför Pirjos och Kerstins besök i morgon. Dock ska jag tända ett ljus i Notre Dame de Grace. Det kommer vår och sol till er också! Jag är övertygad om det!
  kraaaaam mamma

  SvaraRadera