torsdag 21 april 2011

God Påske!!

Jag vet inte hur ni andra har det, men påsken har aldrig varit någon speciell högtid för mig. Visst har vi alltid firat den på något sätt genom att måla ägg och äta lite påskmat (vad det nu är... ). Men i övrigt har den passerat ganska obemärkt, i alla fall på senare år. Som liten ville man ju förstås vara påskkärring, men vad jag kommer ihåg var jag alltid sjuk och fick ligga inne medan mina vänner sprang runt i kvarteret och blev rika, på godis. Sen fick man ju riva hela huset upp och ned för att hitta ägget som mamma gömt någonstans bland bråten ; ). Det senare åren var jag ofta med mamma och pappa i Frankrike och förutom lite äggmålning och sill från Ikea kunde man inte ana att det var påsk. Jag vet inte heller om jag gillar påsk pynt så mycke... Alla gula saker som ska fram, kycklingar av olika slag och färgglada dukar och servetter. Nja, inte riktigt min stil. Men det är klart påskliljor och tulpaner är ju härliga! Och att vara ledig och ha påsklov är ju ett stort plus!

Här i Narvik verkar det i alla fall vara en riktig stor helg! Allt är stängt och de flesta har gett sig iväg till sina hytter på fjället för att ha det mysigt. Stan var i det närmaste ödelagd idag när jag var ute på promenad. Det kändes nästan som att gå i en spökstad. Tur att några av våra nya vänner är hemma och att dom vill umgås med oss :) Benny åkte i morse för att hjälpa till och lägga golv hos Hege och Nijlas och i kväll spisar vi hos dem. Elsa gillar Näste och skrattar när han springer runt henne. Så underbart att se! Det blir nog en härlig påskhelg för oss också och jag hoppas att vi kommer ut på en lite fjälltur innan helgen är slut (återkommer om det). Jag önskar er alla en riktigt härlig helg! GLAD PÅSK!!
Elsa och Näste

Sååå söta tillsammans!

Elsa fick en påskpresent av mormor och morfar. Den kom med posten igår!

1 kommentar:

  1. God o Glad Påsk till hela familjen! Enligt tradition ska man äta fisk på långfredagen och på påskdagen lammstek!(du minns säkert mitt påskalamm till Tobbes brunsås!!) Däremellan förstås ägg, som ska symbolisera det nya livet som kommer! Mormor gjorde alltid påsksill, men i år blir det ICAs!! Påskris med dunvippor samt några små guldgula kycklingar på bordet är fint också tycker jag! Behöver inte vara mer! PÅSKKRAMAR till er alla! Mamma och pappa

    SvaraRadera