måndag 18 april 2011

Min underbara mormor!

Ingrid Dolly Maria

Många undrar varför Elsa också heter Dolly, eftersom det är ett ganska ovanligt namn och det tänkte jag berätta. Namnet har hon fått efter min underbara mormor som hette Ingrid Dolly Maria.  Jag och min mormor har alltid stått varandra väldigt nära. Som liten spenderade jag mycket tid hos henne både som dagbarn och på semestern då mamma och pappa for iväg själva. Vi gjorde alltid smällkarameller till jul och var på Ingarö så fort vi kunde. På så vis fick vi en alldeles speciell kontakt. Jag tyckte mycket om att vara hos henne och vi hittade alltid på något mysigt. Det stora hjärta och den värmen hon visade var fantastisk om man tänker på hennes egna uppväxt som var allt annat än lätt. Men hon lät sig aldrig slås ned och stod stark trots att livet minst sagt utsatte henne för tuffa prövningar. Jag får vara glad om jag har ärvt en gnutta av den styrka som hon hade!

Jag och mormor


Sorgen har varit enorm efter henne och jag saknar henne varje dag! Tyvärr gick hon bort i höstas och hann aldrig se lilla Elsa, men jag vet att hon förstod att jag skulle ha barn och att hon ser oss däruppifrån. Livet är bra konstigt, ett liv går bort och ett liv börjar. Det speciella var att min förlossning började samma dag som vi gravsatte mormor och jag hade mina första verkar framför hennes grav. Märkligt....Jag tror att hon finns någonstans och vakar över oss, som vår egna lilla skyddsängel och hon kommer för alltid ha en alldeles speciell plats i mitt hjärta!

Fyra generationer jag, mamma, mormor och mormorsmor

2 kommentarer:

  1. Nu har vi på Hoffrekullen hittat bloggen och roar oss med att läsa både om fotboll, middagar och söta Elsa! Här på Västkusten är det shortsväder och båtfixeri. Härligt med påsklov! Kramar från kusin Ann och hela gänget

    SvaraRadera
  2. Så underbart fint du skriver om mormor Agnes...tänker på när du låg bredvid henne här på sängen i vardagsrummet någon av de sista gångerna hon låg över hos oss...ni var så söta tillsammans... Som du saknar jag henne varje dag, men jag vet att hon finns med oss...Jag ska göra fint på hennes grav nu till påskhelgen, städa upp och plantera vårblommor, ta ett kort med mobilen och skicka till dig! Stor KRAM till världens bästa dotter mamma

    SvaraRadera