måndag 25 november 2013

Gör ni egna adventskalendrar?

Det gör inte jag... Innan vi flyttade till Norge hade jag nästan inte hört talas om att göra egna kalendrar, men här verkar var och varannan mamma göra det (för det är mest mammor som håller på med detta).  Grejen är att man ska köpa 24 saker, slå in dessa och sedan låta barnen öppna ett varje dag ända fram till jul. I dessa paket kan man lägga småsaker, godis men även saker som barnen behöver så som tandborste och strumpor, jag ni fattar galoppen. Första året i Narvik blev jag sugen att göra en sån till Elsa men insåg snart att hon skulle inte fatta ett dugg ändå. Dessutom tycker jag det känns onödigt att skapa en "tradition" som hon inte själv efterfrågar, man skapar liksom ett behov som inte finns. Har man dessutom flera barn blir det ju en jädrans massa saker som ska köpas och för varje år blir det säkert dyrare och dyrare. Nej, jag går för den färdiga varianten som finns att köpa på leksaksaffären. Förra året var det Mimmi Mus och i år blev det My little Ponny, det blir nog en hit i detta hus! Tänk att det snart är först advent....


1 kommentar: