måndag 20 augusti 2012

På jakt efter det "Norrländska guldet"!


Eller hjortron (multibär heter det på norska) som det också kallas. Det ska ju vara tid för det nu och det är ju sååå gott. Så vi "Stockholmsbarn" gav oss ut på fjället för att söka lyckan. Och det gick väl sådär.... Kunskaperna om var dom finns är ju inte så stora och vi tog oss ju inte så långt bort, när vi dessutom fann några var dom omogna... Men vi fick en underbar eftermiddag i solen, grillade och bara mös och med oss hem fick vi lite blåbär och någon deciliter hjortron. Får fixa ihop en liten efterrätt på detta!
Mysigt och spännande på samma gång!
Finns det några hjortron här tro???
En ÄKTA fjällpojke! ;)
Lukas första fjälltur! 
Gott med "kon"!! (korv)
"Ser jag också ut som en riktig fjällpojk???"

3 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med västkusten med hav och kobbar men fjällvärlden går heller inte av för hackor! Ser jättemysigt ut! kramkram mamma<3

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder. Man verkligen längtar till fjällen igen. Här kommer ett recept med hjorton som ni bara måste testa. Annars får vi se till att ordna det när ni kommer och hälsar på:)

    Chokladmousse med hjortronkräm

    Ingredienser
    150 g mörk choklad
    1,5 msk florsocker
    3 msk starkt kaffe
    1 st äggula
    2 dl vispgrädde

    Hjortronkräm:
    3 dl hjortron
    1 dl strösocker

    Tillbehör:
    vaniljglass, chokladrosetter, pepparmynta

    Tillagning
    1. Chokladmousse: Smält den större mängden choklad i vattenbad, hacka den mindre mängden fint. Ta skålen från vattenbadet och tillsätt florsocker, kaffe och äggula. Rör om ordentligt och låt krämen svalna.
    2. Vispa grädden och blanda den samt chokladkrosset i chokladkrämen. Låt kallna i kylen tills den är så fast att den kan spritsas, minst 3 timmar.
    3. Hjortronkräm: Koka upp hjortronen och rör i sockret. Låt småputtra ca 5 min. Mixa till en kräm och passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
    4. Servering: Spritsa moussen i en krans på kalla tallrikar. Fyll chokladkransen med hjortronkrämen och garnera med en bit choklad och pepparmynta.

    Varma kramar

    Jonas m familj



    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter sjukt gott Jonas det ska vi absolut prova! Kram till er!!!

      Radera