måndag 26 september 2011

Världens godaste rattatoille!


Denna rätt gör alltid pappa till mig när jag behöver piggas upp. Den har blivit en favorit och jag börjar faktiskt göra den riktigt bra, även om det är bäst när pappa gör den. Nu delar jag med mig av hemligheten! Du behöver:

3 paprikor i olika färger
2-3 gula lökar (Lagom stora)
2 squash
4-6 tomater
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
1-2 dl vatten
1-2 köttbuljong tärningar (grönsak går också bra)
Salt och peppar
Hebes de provence (Franska kryddor)

Börja med att skala squashen och löken. Ansa paprikan. Skär alla grönsaker i lite större bitar, ca 2 cm. Häll i ganska mycket olivolja i en gryta och fräs löken. Den ska bara bli lite mjuk och inte få någon färg. Lägg sedan i squashen och låt fräsa med löken. Tillsätt mer olivolja om det behövs. Lägg sedan i paprikan, vänta en liten stund och lägg sedan i tomaterna. Låt inte grönsakerna stekas för länge, de ska vara lite "al dente". Häll i vatten så att det nästan täcker grönsakerna och smula i buljongtärningarna. Låt små koka en stund, rör om då och då. Pressa i vitlök och franska kryddor efter tycke och smak. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka ihop på svag värme. Servera gärna med en god köttbit och något gott bröd. Vill man kan man ha pasta eller potatis till men det brukar inte jag! Hoppas det smakar!!

3 kommentarer:

  1. Åh! Har ju hört om denna ratta så många gånger. Vi måste göra den tillsammans någon gång! Och så lite rosé... Men bara lite. ;D

    SvaraRadera
  2. Jag tycker din är lika god som pappas! Ni har båda det där speciella i fingrarna... mums mums!

    SvaraRadera
  3. Klart vi ska göra den tillsammans Carro! Saknar dig! Kram

    SvaraRadera