måndag 8 oktober 2012

"Inte mat, mamma"

Jag börjar känna mig lite förtvivlad över Elsas dåliga matvanor. Hon har ju aldrig varit ett barn som äter allt man ställer framför henne, hon är ganska kräsen och äter bra i perioder. Men nu på senaste tiden har hon ätit sååå dåligt. När det är som bäst får jag i henne gröt på morgonen, varm lunch och middag och någon frukt emellan. Men nu får jag nästan inte i henne någonting. Kanske några skedar gröt på morgonen och kanske några till vid middagen. På dagis säger dom att hon i alla fall äter en brödskiva och frukt men hur mätt kan man bli av det? Ett tag tänkte jag att hon kanske var dålig eller något men när det bara fortsätter vet jag inte vad jag ska göra. Hon får välling på kvällen och en gång på natten men det har hon velat ha även de dagar som hon äter bra. Vad ska jag göra????
Matvägrar...

5 kommentarer:

 1. Pappa säger, och jag är benägen att hålla med honom, Var inte orolig! Så länge hon har hull, verkar må bra så är det ingen fara. Genom vällingen får hon ju i sig vitaminer, även genom det andra hon äter, även om det inte är så mycket. Det är viktigt tror vi, att ni inte gör en affär av det inför henne utan vägrar hon äta så låt henne slippa. Men ge henne då inte något annat för hon måste förstå att det är ni som bestämmer och hon får äta den mat ni ger henne. Annars kan det bli jättejobbigt för er om hon ska styra mathållningen. Jag tror också att det är viktigt att ni försöker äta tillsammans så mycket som möjligt så att äta blir en gemensam upplevelse. Att låta henne sitta framför TVn och äta tror jag inte är så bra utan måltiden bör koncentreras just på maten. Vet att det kan vara svårt ibland att få till en middag tillsammans särskilt om Elsa Dolly är hungrig direkt efter dagis men ibland kan det nog funka. Vad jag tycker om dagis mathållning... ja, det vet du redan. Många kramar och som sagt det kommer att lösa sig! mamma och pappa<<3<3<3

  SvaraRadera
 2. Hörde på knattetimmen i radio i helgen om just detta.Hon kan mycket väl äta välling alla mål om det är det som hon gillar det är bättre än att inte få i sig någonting.Ge henne frukt emellan om hon tycker om det. Hon är ju pigg och glad. Många kramar till er alla/farmor Carita

  SvaraRadera
 3. Hej! Hittade hit nu, och har en liten som vart sånhär... hon levde i princip på välling i tre år! Emellanåt testade vi att ta bort den, men då sackade hon ihop totalt och åt ändå inte. Så för att få en mätt unge och föräldrar som inte kreverade av maktlöshet så serverade vi i princip välling hela dygnet(hon pillade slltid i sig lite vid matbordet-men långt ifrån att klaravsig på det). Men nu är hon snart fyra och äter helt normalt- och ingen välling;-) så välj krig, försök ta det lugnt, och försök att inte visa etanol frustration!!! Lycka till:-)

  SvaraRadera
 4. Håller med din mamma i allt!.Barn får såna här perioder ibland. Precis...ge henne inget annat utan ställ fram den mat både ni och hon ska äta och ät tillsammans vid matbord :-) Tänd ljus och gör mysigt!
  Ha nån "kul" grönsak hon kan plocka med, typ ärtor, majs, gurkskivor. Vad brukar ni käka till middag vanligtvis?

  SvaraRadera
 5. Mitt tips är att lyssna på Knatte timmen, på p4. Finns i din telefon, sveriges radio:)
  Dit kan föräldrar ringa in och be om råd. Nästan varje program pratar dom om barn som inte vill äta... Tror det kan hjälpa dig. Jag älskar programmet:)
  Lycka till!

  SvaraRadera