lördag 20 oktober 2012

Hur ska jag tolka hennes ord?

Elsa gör mig minst sagt lite fundersam nu för tiden. Jag har svårt att veta vad hon vill, hon sover ovanligt dåligt på nätterna och äter fortfarande dåligt. Helst vill hon bara klättra och klänga på mig. Hon pratar på som aldrig förr, vill ha något för att sedan bli jätte sur när hon får det, vill ha något annat men det är inte heller bra. Igår sa hon flera gånger att hon hade ont och pekade på pannan men hur vet jag att hon har ont? Nästa sekund pekar hon på benet eller armen. Jag vill ju givetvis vara lyssnade och respektera det hon känner men ibland känns det så svårt att veta vad hon vill och känner. Jag frågar men hon kan ju inte riktigt beskriva hur det är. Hon har också de senaste dagarna varit lite gnällig men hon är inte slö eller så. Jag tänker ju att hon behöver äta och sova bättre men jag kan ju inte tvinga henne. Om jag bara förstod lite bättre....

2 kommentarer:

  1. Ok, jag fick nog lite svar för en stund sen då kaskadspyan kom. Som tur var hände det i duschen så det blev inte så mycket att torka upp. Spysjukan har kommit...

    SvaraRadera
  2. Ja, då fick det sin förklaring! Men det är som du säger inte alltid lätt att tolka, framförallt inte sådant som händer och som hon kanske funderar på och inte riktigt kan sätta ord på. Klart att hon blir frustrerad då när hon märker att du inte förstår! Men det blir bättre och bättre ju mer hon lär sig tala! Och du är ju så lyhörd för henne, ingen kan förstå henne bättre! kramar i massor, mamma

    SvaraRadera