söndag 15 maj 2011

Soffpotatisar...

ska nog bli vårt nya namn, för vi är bra lata i den här familjen..... Hela dagen ha bara runnit iväg och nu är det kväll. En fika hos vår gulliga granne har vi tagit, men i övrigt vet jag inte vart dagen tog vägen. Grannen är en gullig kvinna från Eritrea som jobbar här. Hur hon hamnade i nordnorge vet jag inte men hon var tvungen att lämna sin dotter i hemlandet för att jobba här. Kan inte förstå hur det måste kännas att lämna sitt barn och sin familj, tänk vilket öde. Vad jag förstod kan hon inte heller åka hem och hälsa på.  Ja, snacka om att man lever i skilda världar... Hon bjöd på jätte god eritriansk mat och kaffe som hon gjorde helt från grunden. Mycket fascinerade att se.

Igår hade vi en jätte härlig dag ute hos Vibeke och Morten. Tillsammans med Tina och Torje och våra barn for vi ut till Ankenes för att ha en mysdag ute i hagen (trädgården). När vi kom hem kollade vi klart på Eurovision och blev glatt överraskade att det gick så bra för Sverige. En tredje plats, inte illa! Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll! Så kort och gott har vi haft en jätte härlig helg. Nästa vecka händer det mycket!!!!  Derbymatch mot Harstad i morgon sen 17 maj, och så kommer mamma och pappa! Mycket att fixa... Åh jag höll på att glömma, GRATTIS till Bajen som vann idag!

Nu är det dags för solhatt!

Selma "hamnade" i en kartong :)

Matilde poserar...

Skål!

Torje

Underbara dotter!!!

1 kommentar:

  1. Här har ni en till soffpotatis!! Märker att jag, så fort jag kommer hem, gärna sätter mig med en tidning eller bok... i stället för att ta fram dammsugaren t.ex! I dag (måndag) ska jag emellertid shoppa lite inför min stundande kör och Narviksresa! Nedräkningen har börjat!! PUSS PUSS mamma

    SvaraRadera