tisdag 10 maj 2011

Familjen utan rutiner....

Tjej med egen vilja!

Benny och jag har aldrig varit bra på att ha fasta rutiner kring saker och ting. Varje gång vi försökt, har det efter ett kort tag blivit pannkaka och vi kommer tillbaka till ett "ta det som det kommer" mode. Men det fungerar å andra sidan ganska bra för oss och jag vet inte om jag gillar för mycket rutiner heller. Risken blir att man inte kan göra någonting och att rutinen på olika sätt begränsar en. Men nu när vi fått barn tänker jag att vi måste börja med rutiner, barn mår ju bra av det... Så sagt och gjort, jag gjorde upp ett litet schema på mat och sovtider och lite annat matnyttigt. Ställde mig vid spisen och gjorde barnmat att frysa in. Tanken var att vi skulle börja idag men vad händer då??? Jo, vår underbara dotter bestämmer sig för att ändra de rutiner jag gjort schemat efter genom att sova länge på förmiddagen, spotta ut potatispurén och bröstet det passade inte heller och på eftermiddagen var hon piggare än någonsin, hon som brukar däcka vid fyra tiden. Hela dagen var hon glad som en solstråle men ville inte göra som hon annars brukar. Så rutiner eller inte?? Jag vet inte... vi tar det nog som det kommer ett tag till :)

2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg, Agnes! Vad söt och stor hon har blivit!!! Hoppas vi ses snart, vi håller koll på bygget till ert framtida hem =) Kram Kajsan

    SvaraRadera
  2. Vilka söta små matskålar! rutiner i all ära... titta på Skalman! det verkar ju funka för honom men jag tror inte man ska överdriva! Det brukar ge sig ganska bra i vardagen! och man hittar alltid sin "lunk"! kram från peo o gunbritt! De såg ut att må bättre båda två så det kommer nog att ordna sig till det bästa. Längtar som vanligt!
    KRAM mamma

    SvaraRadera