onsdag 7 augusti 2013

Från pannkaka till lyxcrepes!Elsa ville så gärna ha pannkaka till middag idag och visst kunde hon väl få det. Själv brukar jag inte göra några avancerade middagar när Benny är borta så jag tänkte att då blir det väl pannkakor för mig också. Men sen började jag fundera om jag ändå inte skulle hitta på något roligare och fyllda crepes är ju jätte gott. Men vad skulle jag ha i? Vanligast är ju att fylla dom med svampstuvning, räkröra eller kallrökt lax, inget av det hade jag hemma. Jo, lax hade jag, men den var färsk och två små ynka gamla champinjoner. Envis som jag är bestämde jag mig för att hitta på något i alla fall. Jag stekte laxfilén kryddad med salt, citronpeppar och Franska kryddor, smörstekte de trötta champinjonerna och rörde ned detta tillsammans med lite färsk vårlök. Sedan tillsatte jag lite rømme (samma som creme fraiche), någon matsked grädde, salt, peppar och riven parmesan. Sen fyllde jag tre pannkakor med röran, toppade med lite ost och in i ugnen i ca 10 min. Jag säger bara MUMS!!! Det blev sååå himla gott!!! Så varför hela tiden äta vanliga pannkakor med sylt när man enkelt kan få till en lyx middag på bara några minuter. Testa själva!

4 kommentarer:

 1. mmm ser kjempegodt ut! :) Så flink du er :)

  SvaraRadera
 2. Ser supergott ut! Vilken matkreatör du är! Mästerkocken nästa.... Ser fram emot mina middagar hos er!!! pusspuss mamma

  SvaraRadera
 3. Det låter ju jättemumsigt ! Men jag blev nyfiken på vad Elsa Dolly tyckte, det var ju hon som ville ha pannkakor.
  Pappa

  SvaraRadera
 4. Ett extra tips från en som tröttnade på pannkakor, när barnen var i den åldern, och du har ju en hel del "pannkaks-år" kvar...

  Lägg hackade färska grönsaker (sallad, tomat, gurka, avocado, det som finns!) i pannkakan, klicka på lite gräddfil och toppa med något salt tex kaviar, örtsalt eller salta jordnötter. Rulla ihop! Klart!!

  Kram!
  Kusin Ann

  SvaraRadera