måndag 20 februari 2012

Det kommer bli konstigt...

I morse påbörjade mormor och morfar sin färd hem mot Sverige igen. I nästan fyra månader har vi varit tillsamman nästan varje dag, så det kommer bli konstigt att de nu har åkt. Självklart blir det också skönt att få komma i ordning och få leva ensamma i den lilla familjen ett tag, men några tårar kom allt när jag såg bilen rulla iväg. Jag undrar också hur Elsa ska ta det. Hon är ju så van vid att gå upp på morgonen, klättra ned från sängen och gå in till mormor som ropar och väntar på att få sin egna lilla stund med henne medan alla andra sover. Och jag kommer såklart att längta efter mina sköna sovmornar. Det är tur att vi har skypen men inget går upp mot att få vara tillsammans. På ett sätt känns det som man levt i en bubbla som nu börjar släppa sitt tag och flyga bort i det blå. För mig väntar en spännande tid men också lite läskig. Att ställa om och börja om på en ny plats är inte alltid så lätt. Benny kommer ju in i ett självklart sammanhang med jobb, kompisar och aktiviteter. För mig är det annorlunda, jag måste mer aktivt ge mig ut och söka mina vänner och på olika sätt få tillvaron att falla på plats. Det är inte helt lätt ska jag säga och ibland känner jag mig väldigt ensam. Jag vet att jag är stark och kommer klara allt som står framför mig men ibland är det också skönt att få bli liten och utrycka oron inom sig...

3 kommentarer:

  1. Du är så frammåt och social och lätt att tycka om Agnes så det är det minsta du behöver oroa dig för! <3 Njut av att ni får den här möjligheten, att uppleva detta tillsammans! Stor kram till dig

    SvaraRadera
  2. Du är inte ensam. Kram!

    SvaraRadera
  3. STOR kram min vän!!!

    SvaraRadera