tisdag 17 september 2013

Läges rapportering!

Hela min underbara familj!

Några kanske undrar hur livet som tvåbarns föräldrar fungerar. Sover lilla Elin på natten? Äter hon bra och går upp i vikt? Lider hon av magknip? Hur går det för storasyster Elsa? Är hon trotsig? Går emot allt vad mamma och pappa säger?
Låt mig säga såhär, än så länge har vi nog det väldigt bra! Elin verkar vara tillfreds med livet i det stora hela. Hon äter som en häst och de minsta storlekarna på kläderna är bara att lägga bort. Redan nu har hon börjat med storlek 62, kläder som ska passa för bebisar runt tre månader (hon är inte ens tre veckor...) Amningen fungerar som sagt bra och jag verkar ha gott om mat. Hon sover väldigt mycket på dagarna men börjar så smått ha längre och längre vakna stunder. Det första leendet har vi fått se och hon fäster allt mer blicken på världen runt omkring. Nattsömnen ska vi inte heller klaga på. Hon äter givetvis men det är knappt jag vaknar.  Det är snarare Elsa som stör vår nattsömn då hon på småtimmarna kommer in till oss. Då blir hon lite avis på lillasyster, som ofta ligger bredvid mamma, blir ledsen och vill ha välling och det tar en stund innan hon kommer till ro igen. Dessutom har hon börjat vakna tidigt på morgonen något vi inte är vana med. Runt klockan sex drar hon upp rullgardinen och säger att klockan är nio och att det är dags att gå upp. Med lite tur kan vi få henne att stanna en liten stund i sängen. Några kvällar har Elin haft ont i magen och skrikit i ett par timmar, men de senaste kvällarna har det varit lugnt, det är bara hoppas på att det är det vanliga.
När det gäller Elsa är jag verkligen stolt. Hon har hittills tagit det hela på ett jätte bra sätt och visar inget annat än kärlek till sin lillasyster. Visst är det ibland jobbig att vänta när mamma måste amma eller byta blöja och lite spexande och "nejsägande" blir det, men allt som ofta är hon glad och lugn. Vi har helt enkelt två underbart härliga tjejer!!!

De bästa i världen!

2 kommentarer:

  1. Vilken helt underbar bild! Den vill jag ha att rama in! Det är sant, de är de bästa i världen!<3<3<3 mormor

    SvaraRadera
  2. Jag håller med mormor en helt fantastisk bild! Många kramar farmor

    SvaraRadera