onsdag 2 april 2014

Drömmar om vår!


Jag öppnar altandörren, himlen är klarblå och fåglarna kvittrar. Doften av vårblommor slår emot mig och solen värmer mig med sina strålar. Jag sätter mig på trappan med en kopp te i handen, blundar och njuter av den härliga doften, ingen tjock jacka behöver jag utan bara en vanlig tröja. Elsa springer upp i parken, till sandlådan lycklig som en lärka och Elin sover gott i vagnen. Vilken befrielse att slippa alla tjocka kläder, overaller och underställ! Överallt plockar grannarna fram utemöbler och grillar, blir nog grillpremiär för oss också idag tänker jag. Jag går runt i trädgården och tittar på alla fina vårblommor, krokusar och snödroppar, till och med skillan börjar ploppa fram ur marken, träden är fulla av knoppar som snart kommer brista. Det är den bästa, underbaraste tiden på året, när allt bara vaknar till liv, när man har allt framför sig. Plötsligt vaknar jag till, ute faller snön fortfarande, det ser kallt och burrigt ut. Jag drar täcket över huvudet igen, vill inte gå upp, vill inte vakna.....

1 kommentar:

  1. Min älskade Agnes…min vårflicka…det är tungt med er långa vinter, med all snö, med alla kläder som ska på. Minns när du var liten och vi var på Näset. Vad gör du frågade vi…jag gräver upp våren sa du! Nu gräver du fram den i din dröm…
    Så fint och det enda jag kan säga är att våren finns där och den kommer...Massor av kramar till mina finaste <3<3<3 mamma

    SvaraRadera