torsdag 9 april 2015

Gumman tö


"Det var väl, att hon inte hann göra så stor skada den här gången", sa han litet lugnare. " Ser du, gumman Tö är egentligen vårens hjälpgumma, som ska göra rent, tills våren kommer; men något mera virrigt än den gumman kan man inte tänka sig. Aldrig kan hon lära sig att passa tiden, utan kommer litet emellan farande mitt i vintern med sitt slask och blask..."

Har ni läst "Olles skidfärd" Av Elsa Beskow? Det är en av Elsas favoriter just nu och hon blir lika arg varje gång Kung Vinter skrämmer bort Gumman Tö. "Mamma jag vill att våren ska komma nu! Gumman Tö måste ju hinna städa så att prinsessan Vår kan komma". Ja, jag håller med henne. Vi vaknade i morse upp till ett vitt snölandskap och snön hängde tungt på trädens grenar. Hon har det nog inte så lätt här uppe, Gumman Tö. Trots ihärdiga försök vägrar Kung Vinter släppa taget, och av prinsessan Vår syns inte ett spår. Tur att gumman Tö ändå är så envis och jag vet att hon inte kommer ge upp, dessutom tycker jag inte alls att hon är virrig, det är snarare Kung Vinter som inte har alla hästar hemma!!!

1 kommentar:

  1. Ha,ha… visst är det underbart med sagor som klär ord på vår tankar och känslor! Hälsa mitt hjärta att här har gumman Tö varit och ordentligt sopat undan Kung Vinter och Våren väntar nu på besök av mina älsklingar! Kramar i massor mamma/mormor<3<3<3

    SvaraRadera